Moestuin

Nieuwe leden beginnen in het voorjaar enthousiast met het inrichten van de tuin. Spullen aangeschaft, gezaaid, gepland. Al snel worden de dagen langer. De plantjes beginnen te groeien. Zo ook het onkruid. Onderschat het onkruid niet. De noodzaak van het mimimaal één keer per week te schoffelen is snel duidelijk.

Andere werkzaamheden zijn hetbemesten en omspitten van de tuin. Snoeien van je fruitboompjes, opbinden van de bonen en het plaatsen van netten over de aardbeienplanten en bessenstruiken.

Je maakt deel uit van een vereniging en je bent uiteraard twee keer per jaar beschikbaar voor het algemene onderhoud op het complex. De vereniging heeft geen personeel en bestaat uit enkel en alleen uit leden. Samen vormen we de vereniging. Leden zoals jij.

Ook thuis ben je bezig met je tuin. Ieder seizoen iets anders. Zaden uitzoeken, zaaiplan opstellen, voor-zaaien in de vensterbank. De meegenomen oogst schoonmaken. Misschien deels te conserveren door het in te vriezen, te sappen of jam te maken.

De moestuin is een fantastisch veelzijdige hobby. Ga uit van minimaal twee dagdelen per week voor de moestuin. We zien dat het, voor leden met een fulltime baan en een gezin, lastig is om voldoende tijd over te houden voor een tuin. Zorg ervoor dat er niet alleen tijd is voor het onkruid vrijhouden van de tuin, want dan is het plezier er snel af. Alternatief is om een tuin te beginnen met enkele vrienden, welke eveneens lid worden als medetuinder.

We hopen dat je een beeld heb kunnen vormen en je aanmeldt als nieuw lid van Volkstuinvereniging Elsbroek. Link